top of page

Οι καλύτεροι αγώνες του 2020! – VIDEO



 

Μπορεί η αγωνιστική δράση που είδαμε μέσα στο 2020 να ήταν καταφανώς μειωμένη σε σχέση με μια κανονική σεζόν, ωστόσο, ξεχωρίσαμε τους πέντε ποιοτικότερους και συναρπαστικότερους αγώνες που είδαμε σε μια πολύ “δύσκολη”, από κάθε άποψη, σεζόν.

 

Ελάχιστο, δυστυχώς, τένις είδαμε μέσα στο 2020.


Παραπάνω από το 50% των τουρνουά σε αντρικό και γυναικείο τουρ ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, χάσαμε πέντε ολόκληρους μήνες αγωνιστικής δράσης ενώ, και στο τέλος της σεζόν, πάρα πολλά τουρνουά ακυρώθηκαν μεταξύ των οποίων όλη η Ασιατική swing.


Ωστόσο, ας είμαστε ευγνώμονες από το όσο (λίγο) τένις είδαμε μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε πέντε αγώνες (βάλαμε μαζί ATP Tour και Grand Slam) όσον αφορά στο αντρικό τένις, που μας “μάγεψαν” με την ποιότητα τένις που παίχτηκε και τη συναρπαστική εξέλιξη που υπήρχε!


5. Ντομινίκ Τιμ vs Αλεξάντερ Ζβέρεφ – τελικός US Open 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)


Για να είμαστε ξεκάθαροι εξαρχής, η ποιότητα τένις που παίχτηκε σε αυτό το ματς δεν την λες και υψηλή.


Οι Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ εμφανίστηκαν τρομακτικά αγχωμένοι στην προοπτική του πρώτου τους Grand Slam τίτλου (ο Ζβέρεφ σαν πρωτάρης στους τελικούς Major, o Τιμ σαν τετράκις φιναλίστ αλλά πρώτη φορά κόντρα σε κάποιον άλλο εκτός των Ναδάλ-Τζόκοβιτς), και αυτό είχε σαν συνέπεια να δούμε πάρα πολλά λάθη, υπερβολικά “safe” τένις σε στιγμές και συνολικά τρομερή αστάθεια και από τους δύο.


Ωστόσο, γι’αυτό ακριβώς επιλέξαμε τον συγκεκριμένο αγώνας, καθώς ήταν απίστευτα συναρπαστικός ειδικά από το τρίτο σετ και μετά όταν ο Τιμ άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα πριν φτάσουμε σε ένα φινάλε όπου πραγματικά ο τίτλος κρινόταν σε κάθε πόντο.


Ο Τιμ, παρότι φαβορί, μπήκε άσχημα στον τελικό και έφτασε στα πρόθυρα της πλήρους απογοήτευσης όταν έμεινε πίσω με 0-2 σετ και break στο τρίτο σετ πριν αρχίσει να παίζει “κανονικό” τένις για τα δικά του στάνταρντ και αρχίσει να “σπέρνει” αμφιβολίες στο μυαλό του Ζβέρεφ.


Ο Γερμανός δεν φημίζεται για τη σταθερότητα του και τον πήρε η κατηφόρα χάνοντας τελικά τα επόμενα δύο σετ πριν φτάσουμε στο πλέον συναρπαστικό πέμπτο σετ όπου ο ένας “έδινε” στον άλλο τον τίτλο μέχρι το τέλος!


Και οι δύο σέρβιραν αποτυχημένα για τον τίτλο, ο Τιμ αντιμετώπισε κράμπες(!) στο τελειωτικό tie break αλλά και πάλι κατάφερε να κερδίσει εκμεταλλευόμενος το τροματικό άγχος του Ζβέρεφ!


Η απουσία των Big3 όχι μόνο δεν τους απελευθέρωσε αλλά τους “εγκλώβισε” στην υποχρέωση να μην χάσουν μια τέτοια ευκαιρία.


Το τένις που είδαμε δεν ήταν θελκτικό, ήταν όμως, πέρα για πέρα, συναρπαστικό!



4. Ντομινίκ Τιμ vs Ραφαέλ Ναδάλ – Προημιτελικός AO- 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(6)


Ντομινίκ Τιμ και Ραφαέλ Ναδάλ είχαν δώσει επικό αγώνα και νωρίτερα σε Grand Slam (θυμηθείτε το έπος του US Open το 2018 με την πεντάσετη νίκη του Ράφα) και, νωρίς στη σεζόν στη Μελβούρνη, έδωσαν ακόμα μια απολαυστική παράσταση τένις!


Ένα εκπληκτικό σε ποιότητα ματς στην “αυγή” του 2020, έδειξε περίτρανα την τεράστια άνοδο, σε αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι, του Ντομινίκ Τιμ, που κατάφερε να κερδίσει τρία(!) tie breaks σε ένα ματς κόντρα στο πνευματικό “κτήνος” που είναι ο Ναδάλ παίζοντας ασύλληπτο επιθετικό τένις κόντρα στον Ισπανό που ήταν, επίσης, σε μια χαρά μέρα!


Θεσπέσια ράλι, κοινό (ευτυχώς ακόμα) με φοβερή παρουσία στις εξέδρες, συναρπαστική εξέλιξη και τέσσερα σετ που κρίθηκαν στην “κόψη του ξυραφιού” με τελικό άξιο νικητή τον Τιμ συνέθεσαν αυτή την τενιστική “ραψωδία” στα προημιτελικά του ΑΟ.



3. Nτιέγο Σβάρτσμαν vs Ντομινίκ Τιμ – Προημιτελικός Ρολάν Γκαρός- 7-6(1), 5-7, 6-7(6), 7-6(5), 6-2


Δεν ήταν δυνατόν να λείπει το καλύτερο ματς του φετινού Ρολάν Γκαρός από τη λίστα!


Ντιέγο Σβάρτσμαν και Ντομινίκ Τιμ μας χάρισαν μια φοβερή παράσταση χωμάτινου τένις σε έναν αγώνα που περιμέναμε να κερδίσει (εύκολα ή δύσκολα) ο Τιμ, αλλά ο Σβάρτσμαν ήταν απλά απολαυστικός και κατάφερε να επιστρέψει από το 1-2 και να κερδίσει τον καλό του φίλο μετά από πέντε ώρες και οκτώ λεπτά “κτηνώδους” τένις!


Χάνοντας στα σημεία το καθοριστικό τρίτο σετ, πολλοί πίστευαν ότι ο Σβάρτσμαν θα καταρρεύσει τελικά αλλά, προερχόμενος από την τρομερή του πορεία μέχρι τον τελικό της Ρώμης, μόνο αυτό δεν συνέβη στον Αργεντινό που με τεράστιο πάθος και αυταπάρνηση, πάλεψε για κάθε πόντο ενορχηστρώνοντας μια τρομερά δύσκολη ανατροπή, “πληγώνοντας” παράλληλα τις ελπίδες του Τιμ για κάτι καλύτερο στο φθινοπωρινό Παρίσι.



2. Νόβακ Τζόκοβιτς vs Ντομινίκ Τιμ – τελικός AO- 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4


Ο τεράστιος πεντάσετος τελικός της Μελβούρνης το 2020 δεν θα μπορούσε να λείψει από τα πέντε καλύτερα ματς μέσα στη χρονιά.


Ο 17ος Grand Slam τίτλος του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο 8ος τίτλος του στο ΑΟ ήρθε “διά πυρός και σιδήρου” και με μια εκπληκτική ανατροπή από το 1-2 σετ πίσω κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ που άγγιξε, σχεδόν, τον πρώτο του Grand Slam τίτλο αλλά αρκέστηκε τελικά στο να περιμένει μερικούς μήνες (US Open) μέχρι να το καταφέρει.


Δεν ήταν επ’ουδενί ένας “κλασικός” τελικός ΑΟ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που φάνταζε εντελώς “χαμένος” μετά το κερδισμένο πρώτο σετ ενώ έδειχνε να αντιμετωπίζει και προβλήματα με το σώμα του.


Ο Τιμ φάνταζε στο υπέρ του 2-1, με την εικόνα του ματς εκείνη τη στιγμή, αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο, ο Νόλε δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα.


Αυξάνοντας την απόδοσή του (δίχως να παίξει vintage τένις), εκμεταλλευόμενος και την τεράστια πίεση που είχε ο Τιμ στην προοπτική μιας τόσο μεγάλης νίκης και τίτλου, “έχτισε” μεθοδικά την ανατροπή που του χάρισε ακόμα ένα τρόπαιο στην αγαπημένη του Αυστραλία, έγινε ο πολυνίκης του Αυστραλιανού Όπεν πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τους Ναδάλ και Φέντερερ στην Grand Slam race.



1. Ντομινίκ Τιμ vs Ραφαέλ Ναδάλ – Round Robin ATP Finals- 7-6(7), 7-6(4)


Και το καλύτερο ματς για το 2020 ανήκει στην ATP!


Και δεν είναι καν τρίσετο!


Ωστόσο, ο αγώνας του Ντομινίκ Τιμ με τον Ραφαέλ Ναδάλ για τη δεύτερη αγωνιστική του round robin στο ATP Finals του Λονδίνου ήταν, με απλά λόγια, το τένις στα καλύτερά του!


Απίστευτη ποιότητα τένις από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο παίχτηκε στο συγκεκριμένο αγώνα κάτι που παραδέχτηκαν και οι δύο συμμετέχοντες!


Μπορεί να έπαιξαν μόλις δύο σετ αλλά ο αγώνας κρίθηκε στις δύο ώρες και είκοσι λεπτά με τον Τιμ να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του κόντρα σε έναν Ναδάλ που έπαιξε καταπληκτικά, και όμως, δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα σετ από τον Αυστριακό!


Πόσο κρίμα που δεν υπήρξαν θεατές για να απολαύσουν από κοντά την φοβερή ποιότητα τένις που απολαύσαμε, έστω, από τους δέκτες μας…



Πηγή: tennis24

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page