top of page

ΈΠΟΣ στο Mubadala με νικητή τον Ράφα!


Στον καλύτερο τελικό, πιθανώς, που έχει παιχτεί ποτέ στο Mubadala Championships, o Ράφα Ναδάλ κατάφερε να κερδίσει απίστευτα δύσκολα έναν εξαιρετικό Στέφανο Τσιτσιπά μετά από τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά ασύλληπτου τένις!


Αν ο τελικός του πρώτου ανεπίσημου τουρνουά της σεζόν 2020 είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι θα δούμε στο τουρ την επόμενη χρονιά, είμαστε σε πολύ καλά χέρια!


Διότι, πριν καν μπούμε ημερολογιακά στο 2020, οι Ράφα Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς προσέφεραν ένα έπος στον τελικό του Άμπου Ντάμπι που μόνο με ματς φιλικών προδιαγραφών δεν έμοιαζε!


Οι δύο μονομάχοι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο κορτ για τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά φανταστικού τένις με τελικό νικητή τον ανυπέρβλητο Ράφα Ναδάλ με 6-7(3), 7-5, 7-6(3).


Ένας Ράφα Ναδάλ που δεν χάνει ούτε στα…φιλικά παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετά σημεία αυτού του εκπληκτικού ματς με αποκορύφωμα τα άπειρα break points που χρειάστηκε να σώσει!


Το συγκεκριμένο στατιστικό έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση καθώς ο Στέφανος, που έπαιξε συνολικά φανταστικό τένις, δεν είχε αποτελεσματικότητα στα συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία ολοκληρώνοντας το ματς με 2/13 ενώ και τα δυο του breaks ήταν break back (είχε προηγηθεί σπάσιμο σερβίς του Ναδάλ)!


Ο die hard Ράφα Ναδάλ πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε, έτσι, να κερδίσει με δραματικό τρόπο το πέμπτο τρόπαιό του στο Άμπου Ντάμπι συνεχίζοντας το τρομερό αήττητο σερί που έχει από το τέλος της περασμένης σεζόν και “δείχνοντας τα δόντια του” για τις προθέσεις για το 2020!


Παρά την πίκρα της ήττας που σίγουρα υπάρχει στο στρατόπεδο του Στέφανου που άξιζε τη νίκη τουλάχιστον όσο και ο Ράφα, η ουσία είναι ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις για το 2020, έχει στείλει ήδη το μήνυμά του ότι μπορεί να κερδίσει τους καλύτερους και θα πρέπει να θεωρείται πια μέσα στα πέντε πρώτα φαβορί του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν στη Μελβούρνη.


Οι δύο τενίστες έπαιξαν πραγματικά τένις από άλλο πλανήτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στα τουρνουά προετοιμασίας για τη νέα σεζόν “χορταίνοντας” το τοπικό κοινό με άπειρους πόντους ανθολογίας!


Ο Τσιτσιπάς μπήκε τέλεια στο ματς κάνοντας θραύση στις επιστροφές του και εξουδετερώνοντας πλήρως το σερβίς του Ναδάλ, ένα χτύπημα που έχει εξελιχθεί σε “δύναμη” του Ισπανού τα τελευταία χρόνια.


Όμως, έφτανε τη μία φορά μετά την άλλη στην “πηγή” δίχως να πίνει νερό.

Επτά χαμένα break points μέτρησε πριν τελικά σπάσει πρώτος το σερβίς ο…Ναδάλ έχοντας μια τρομερή ευκαιρία να σερβίρει για το σετ στο 5-4!


Εκεί, βρέθηκε μπροστά με 40-15 έχοντας διπλό set point αλλά ο Στεφ, σαν άλλος…Τζόκοβιτς, τα έσβησε, έσπασε επιτέλους το σερβίς του Ράφα στην όγδοη απόπειρά του και έστειλε το πρώτο σετ στο tie break όπου το κέρδισε με σχετικό έλεγχο στο 7-3!

Η ματσάρα συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό!


Ο Ράφα ήταν περισσότερο συνεπής στο σερβίς του αλλά το ίδιο συνέβη και με τον Τσιτσιπά που είχε παρόλα αυτά και δύο χρυσές ευκαιρίες για break στο 4-4.

Εκεί, δεν κατάφερε να τις υλοποιήσει με τον Ναδάλ να αποφεύγει τη διαδικασία του tie break και να ισοφαρίζει το ματς με το 7-5 του δεύτερου σετ.


Ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να νευριάζει από την τροπή που πήρε ο τελικός και με τα τόσα χαμένα break points, στα οποία ήρθαν να προστεθούν ακόμα δύο στο πρώτο game του τρίτου σετ!


Κάπου εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε την ηρεμία του και βρέθηκε πίσω με break στο 4-2 αλλά, με τρομερό πείσμα ανασυγκροτήθηκε άμεσα και έκανε break back στον Ναδάλ μπαίνοντας και πάλι επί ίσοις όροις για τη διεκδίκηση του τροπαίου!


Οι δύο τενίστες έδωσαν φοβερή μάχη με όσες δυνάμεις τους απέμεναν μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ράφα να είναι λίγο περισσότερο συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός στο τελευταίο tie break παίρνοντας τελικά αυτή τη συναρπαστική νίκη!


Ένα ματς-ποίημα που ελπίζουμε να είναι ο οιωνός του τι θα δούμε στο τουρ τη σεζόν 2020!

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο, σε επίσημες διοργανώσεις πλέον, το παρθενικό ATP Cup που ξεκινά στις 4 Γενάρη.


Ο Στεφ έχει μπει πολύ καλά στη νέα σεζόν και τα καλύτερα θα έρθουν πολύ σύντομα…


Πηγή: tennis24

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page