top of page

Εξασφαλίζει το ATP Cup η Ελλάδα


Η είσοδος του Μιχάλη Περβολαράκη στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ σε συνδυασμό με την τεράστια συγκομιδή του Στέφανου Τσιτσιπά, έφερε την Ελλάδα στην 7η θέση της κατάταξης του ATP Cup!


ο ATP Cup θα γίνει για πρώτη φορά την 1η εβδομάδα του 2020, σε 3 πόλεις της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Περθ. Πρόκειται για το νέο πολύ σημαντικό ομαδικό τουρνουά της ΑΤΡ, που θα παρέχει στους παίκτες 750 βαθμούς στα μονά και 250 βαθμούς στα διπλά, ενώ τα χρηματικά του έπαθλα θα φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια.


Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 24 ομάδες και η Ελλάδα θα είναι μέσα σ' αυτές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Οι πρώτες 18 ομάδες στην ειδική κατάταξη της ΑΤΡ την 13η Σεπτεμβρίου, θα προκριθούν απευθείας στο τουρνουά και η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση αυτή τη στιγμή.


Για να είναι μια χώρα στην κατάταξη, πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 βαθμολογούμενους παίκτες στα μονά και τουλάχιστον έναν στα διπλά. Η Ελλάδα είχε τον Στέφανο Τσιτσιπά, που βρίσκεται στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών, καθώς και τους Μιχάλη Περβολαράκη και Μάρκο Καλοβελώνη στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών. Μέχρι χθες όμως, δεν είχε 2ο παίκτη στην κατάταξη των μονών.


Αυτό άλλαξε σήμερα, με την είσοδο του Περβολαράκη στην κατάταξη της ΑΤΡ στα μονά. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε 7 βαθμούς χάρη στις 2 νίκες που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Challenger του Winnetka και από σήμερα είναι στο Νο. 555 της ΑΤΡ.


Με συνολική συγκομιδή 4.045 βαθμών, η Ελλάδα είναι στην 7η θέση της κατάταξης του ATP Cup και αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο να χάσει την πρόκριση, καθώς στη 19η θέση είναι η Χιλή, με 1.234 βαθμούς.




Πηγή: tennisnews.gr


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page