top of page

Nadal: 'O Roger ήταν καλύτερος'


Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Rafael Nadal μετά την ήττα του από τον Roger Federer στα ημιτελικά του Wimbledon, εξηγώντας πως έπαιξε με αρκετή ένταση, αλλά ο αντίπαλός του ήταν απλά καλύτερος.


"Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τις καριέρες μας, οπότε συνεχίζουμε. Είχαμε ακόμα ένα επεισόδιο αυτό το απόγευμα. Φυσικά, όπως είπα και την άλλη μέρα, όλοι ξέρουμε πως κάθε φορά οι πιθανότητες να παίζουμε αντίπαλοι θα γίνονται και λιγότερες. Είχαμε ακόμα μια ευκαιρία αυτό το απόγευμα. Είμαι λυπημένος που δεν τα κατάφερα, γιατί για μένα ήταν μια καλή ευκαιρία εδώ", δήλωσε ο Nadal, ο οποίος έχει χάσει τα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια του με τον Federer. 


"Ξέρω πως δε θα έχω για πάντα ευκαιρίες. Πέρσι είχα την ευκαιρία εδώ, είχα ακόμα μια φέτος, και δεν ήμουν σε θέση για ακόμα μια φορά να την εκμεταλλευτώ", πρόσθεσε ο Rafa, που είχε χάσει και πέρσι στα ημιτελικά του Wimbledon, από τον Novak Djokovic.

"Πάντα είναι σε θέση να κάνει τα πιο δύσκολα πράγματα να φαίνονται εύκολα. Μπορεί να κινείται στο court γρηγορότερα από τον καθένα. Πιέζει τον αντίπαλο συνεχώς και μπορεί να χτυπάει τη μπάλα νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον. Αυτό είναι πιθανότατα το πιο δύσκολο πράγμα να κάνει κάποιος και μπορεί να το κάνει πολύ καλά."

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, ο Ισπανός δεν έψαξε για δικαιολογίες: "Νομίζω πως σήμερα επέστρεφε καλύτερα από εμένα. Δεν επέστρεφα καλά σήμερα και όταν συμβαίνει αυτό, σίγουρα έχει το πλεονέκτημα. Γενικά έχει τον έλεγχο, επειδή νιώθεις συνέχεια πως βρίσκεσαι υπό πίεση.


Στο τέλος του αγώνα νομίζω πως ξεκίνησα να παίζω λίγο καλύτερα. Επίσης το backhand μου δε δούλεψε τόσο καλά όσο στους προηγούμενους γύρους. Ανησυχούσα λίγο για το backhand μου, οπότε δεν μπορούσα να παίξω με μεγαλύτερη ελευθερία στο forehand. Όταν συμβαίνει αυτό απέναντι στον Roger, γίνεται πολύ δύσκολο.

Σε όλο το τουρνουά έπαιξα με ενέργεια και με την κατάλληλη ένταση. Και σήμερα το έκανα αυτό. Αλλά ήταν καλύτερος από μένα."


Πηγή: tennisnews.gr

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page