Οι καλύτεροι αγώνες του 2020! – VIDEO 

Μπορεί η αγωνιστική δράση που είδαμε μέσα στο 2020 να ήταν καταφανώς μειωμένη σε σχέση με μια κανονική σεζόν, ωστόσο, ξεχωρίσαμε τους πέντε ποιοτικότερους και συναρπαστικότερους αγώνες που είδαμε σε μια πολύ “δύσκολη”, από κάθε άποψη, σεζόν.

 

Ελάχιστο, δυστυχώς, τένις είδαμε μέσα στο 2020.


Παραπάνω από το 50% των τουρνουά σε αντρικό και γυναικείο τουρ ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, χάσαμε πέντε ολόκληρους μήνες αγωνιστικής δράσης ενώ, και στο τέλος της σεζόν, πάρα πολλά τουρνουά ακυρώθηκαν μεταξύ των οποίων όλη η Ασιατική swing.


Ωστόσο, ας είμαστε ευγνώμονες από το όσο (λίγο) τένις είδαμε μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε πέντε αγώνες (βάλαμε μαζί ATP Tour και Grand Slam) όσον αφορά στο αντρικό τένις, που μας “μάγεψαν” με την ποιότητα τένις που παίχτηκε και τη συναρπαστική εξέλιξη που υπήρχε!


5. Ντομινίκ Τιμ vs Αλεξάντερ Ζβέρεφ – τελικός US Open 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)


Για να είμαστε ξεκάθαροι εξαρχής, η ποιότητα τένις που παίχτηκε σε αυτό το ματς δεν την λες και υψηλή.


Οι Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ εμφανίστηκαν τρομακτικά αγχωμένοι στην προοπτική του πρώτου τους Grand Slam τίτλου (ο Ζβέρεφ σαν πρωτάρης στους τελικούς Major, o Τιμ σαν τετράκις φιναλίστ αλλά πρώτη φορά κόντρα σε κάποιον άλλο εκτός των Ναδάλ-Τζόκοβιτς), και αυτό είχε σαν συνέπεια να δούμε πάρα πολλά λάθη, υπερβολικά “safe” τένις σε στιγμές και συνολικά τρομερή αστάθεια και από τους δύο.


Ωστόσο, γι’αυτό ακριβώς επιλέξαμε τον συγκεκριμένο αγώνας, καθώς ήταν απίστευτα συναρπαστικός ειδικά από το τρίτο σετ και μετά όταν ο Τιμ άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα πριν φτάσουμε σε ένα φινάλε όπου πραγματικά ο τίτλος κρινόταν σε κάθε πόντο.