ΈΠΟΣ στο Mubadala με νικητή τον Ράφα!


Στον καλύτερο τελικό, πιθανώς, που έχει παιχτεί ποτέ στο Mubadala Championships, o Ράφα Ναδάλ κατάφερε να κερδίσει απίστευτα δύσκολα έναν εξαιρετικό Στέφανο Τσιτσιπά μετά από τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά ασύλληπτου τένις!


Αν ο τελικός του πρώτου ανεπίσημου τουρνουά της σεζόν 2020 είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι θα δούμε στο τουρ την επόμενη χρονιά, είμαστε σε πολύ καλά χέρια!


Διότι, πριν καν μπούμε ημερολογιακά στο 2020, οι Ράφα Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς προσέφεραν ένα έπος στον τελικό του Άμπου Ντάμπι που μόνο με ματς φιλικών προδιαγραφών δεν έμοιαζε!


Οι δύο μονομάχοι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο κορτ για τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά φανταστικού τένις με τελικό νικητή τον ανυπέρβλητο Ράφα Ναδάλ με 6-7(3), 7-5, 7-6(3).


Ένας Ράφα Ναδάλ που δεν χάνει ούτε στα…φιλικά παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετά σημεία αυτού του εκπληκτικού ματς με αποκορύφωμα τα άπειρα break points που χρειάστηκε να σώσει!


Το συγκεκριμένο στατιστικό έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση καθώς ο Στέφανος, που έπαιξε συνολικά φανταστικό τένις, δεν είχε αποτελεσματικότητα στα συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία ολοκληρώνοντας το ματς με 2/13 ενώ και τα δυο του breaks ήταν break back (είχε προηγηθεί σπάσιμο σερβίς του Ναδάλ)!


Ο die hard Ράφα Ναδάλ πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε, έτσι, να κερδίσει με δραματικό τρόπο το πέμπτο τρόπαιό του στο Άμπου Ντάμπι συνεχίζοντας το τρομερό αήττητο σερί που έχει από το τέλος της περασμένης σεζόν και “δείχνοντας τα δόντια του” για τις προθέσεις για το 2020!


Παρά την πίκρα της ήττας που σίγουρα υπάρχει στο στρατόπεδο του Στέφανου που άξιζε τη νίκη τουλάχιστον όσο και ο Ράφα, η ουσία είναι ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις για το 2020, έχει στείλει ήδη το μήνυμά του ότι μπορεί να κερδίσει τους καλύτερους και θα πρέπει να θεωρείται πια μέσα στα πέντε πρώτα φαβορί του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν στη Μελβούρνη.


Οι δύο τενίστες έπαιξαν πραγματικά τένις από άλλο πλανήτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στα τουρνουά προετοιμασίας για τη νέα σεζόν “χορταίνοντας” το τοπικό κοινό με άπειρους πόντους ανθολογίας!